За Парка

Дунавският парк е чудно място за отмора с прекрасен изглед към р. Дунав. Дунавската градина е създадена преди 100-150 години от местните хора. За първи път за нея съобщава вестник „Турция” през 1870г. В парка има голямо разнообразие на дървесни видове, иглолистни и широколистните дървета си поделят парка и наистина изглеждат зашеметяващо.

Някои дървесни видове са уникални по рода си и затова за отбелязани с табелки.

На главната алея, която започва от “входът” на парка и продължава до река Дунав се намират множество пейки и разнообразни дървесни видове и “Тунелът”, който представлява струпване на кестени, образуващи форма подобна на тунел(можете да я наблюдавате в Галерията ни).

През летните жеги паркът е чудесно място за отмора, спасявайки ни от слънцето и със своят прохладен вятър идващ от поречието на река Дунав. В източният край на парка се намира прекрасният хотел “Дръстър”, който разполага с басейн, в който местните хора ходят да се разхладят.

Дунавската градина има 3 детски площадки, фонтанче с жабчета, вездесъщите бронзови пеликани и дори паметник на Георги Мамарчев, но очарованието й е в развалините на старите крепости, които се вият като двугърби камили край брега. Вечер хората излизат за да наблюдават залеза на слънцето над р. Дунав и преминаващите плавателни съдове.

Често се наблюдават и туристи в централната част на парка и центъра на град Силистра, които с интерес разглеждат разкопките в парка.

           

           
www.000webhost.com