Други:

Алея на дарителите:
Един от начините за поддържане на парка е непрекъснато разрастващата се Алея на дарителите. Всеки, който пожелае може да направи своето дарение за обновяване на парка – подмяна на остарелите дървета и обогатяване на зелените площи и да получи своя паметна плочка на алеятa.

Фонтаните
Както вече сте забелязали от галерията, или скоро ще забележите в дунавският парк има множество фонтани, от такива които са създадени преди повече от 100г до най-новите и модерни. За жалост повечето от тях не са функциониращи или се пускат само за определен период от време. Но като цяло те са една от многото атракции които предлага парка.

Залезите
В град Силистра залезът може да се наблюдава от много места. Но най-красив и удивителен и с пълната си светлина той се наблюдава от парка. Рядко ще срещнете човек на брега на р.Дунав при хубаво време и красив залез който да не му се любува. Туристите, които идват в Силистра или дори местните хора обичат много да снимат. В галерията ни можете да намерите както любителски, така и професионални снимки на залеза над р.Дунав.
<< Назад
www.000webhost.com